Bioenerji Uzmanı

Bioenerji Uzmanı

Bioenerji ilmine gönül veren , bioenerji tıbbını uygulayabilmek için kendini bu bilime adayan kişinin , tedavi olabilmek için kendisine müracaat eden kimselerin vücutlarına tam bir akord verebilmesi gerekir. 
Bu çetin ve kıymetli eğitim yolunda bioenerji öğrencisi aşağıdaki vasıfları kazanabilmek için kendisiyle çok ciddi bir mücadeleye girmek mecburiyetindedir. Bu itibarla bir bioenerjisti ancak sahip olması gereken vasıflarıyla tanımlayabiliriz:
1. İnsan vücudunu iyi tanır.
2. Düşüncesi hudut tanımaz.
3. Gerçek anlamda hür düşünce sahibidir.
4. İnsana ve tabiata son derece saygılıdır.
5. Tedaviye kabul ettiği kişiye; kim olursa olsun hürmetle, şefkatle, sevgiyle ve özellikle de hayranlıkla yaklaşabilecek seviyede yüksek bir  idrake ulaşmıştır.
6. Bütün ihtisaslara saygılıdır. Emeğin değerini, bir bilim veya sanat dalına yıllarını vermenin çok yüksek olan  kıymetini en iyi derecede takdir eder.
7. Öfke, kıskançlık, ihtiras ve samimiyetsizlik gibi kişisel negatiflerin hiçbir zaman içinde olmaz.
8. Bilimin rütbesiz hizmetkârı olmayı kendisi için en büyük unvan olarak kabul etmiştir. Bilimde ne kadar yükselirse yükselsin, topluma ne kadar ileri derecede hizmet ederse etsin, asla kendine bir makam vermez. Tam tersine ünvandan, makamdan, rütbeden daima kaçar.
9. En büyük eleştiriyi kendi şahsına yapan kişidir. Başkalarınca kendisine yöneltilen eleştirileri ise kızmadan ,kırılmadan , adaletle ve teşekkür hissiyle kabul eder , bunlardan yararlanmaya çalışır.
10. Daima yenilik peşindedir, bilimin sonu olamayacağına kesinlikle inanır. Kendi bilgi ve tatbikatlarındaki başarı seviyesini asla yeterli saymaz.
11. Toplum için, tabiat için, kendisi için her zaman olumlu kişiliktir.
12. Gurur ve kibir halinin tamamen dışındadır. Övülmeyi sevmez, halkın iltifatını dinlemekten hoşlanmaz. Övülmeyi sevmenin; insanı kör ve sağır ettiğini kavramış olan kişidir.
13. Daima sadelik içerisindedir. Gösterişten uzaktır. İlim ile gösterişin asla bir arada bulunamayacağını bilir. Bioenerjiste göre şayet bir yerde  gösteriş çabası varsa  orada ilim yoktur.
14. İç varlık bakımından çocuksu, daima neşeli ve esprili bir kişilik olmalıdır.
15. Başaramamaktan korkarak gayretlerinde noksanlık bırakanların, yani yeterince çalışmayanların başarı beklemeye hakları olmadığına kesin olarak inanmıştır.
 

Yorumlar (0)

Yorum Yazın

Whatsapp Yaz!
Tıkla Ara!